The Cullens* Yönetici
Mesaj Sayısı : 2501 Rap Puanı : 9 Kayıt tarihi : 03/07/09 Nerden : Forks
| Konu: Robert'ın Premier Dergisi Röportajı Paz Haz. 27, 2010 6:16 pm | |
| bütün gün uğraştım işimin arasında çevirdim. lütfen çalmayınız. okuyun ,yorumlayın ama burda kalsın çok eğlenceli bir ropörtaj hepsini okuyun kaytarmayın son konuştuğumuzda new moon'u çekiyordun. işte yine buradayız ,bir yıl sonra eclipse2in açılışında. takip etmekte zorlanıyorum çok hızlı geçiyor... new moon ve eclipse'in çekimleri arasında sadece 2 ay vardı, bu sırada ben remember me'yi çektim. herşey,öyle hızlı geçti gitti ki hiç twilight'ı bırakmışım gibi hissetmedim.ama eclipse'e başladığımda hala biraz yok gibiydim.kendimi hazırlamak için zamanım yoktu ,yani kendimi telif etmek için birkaç haftaya ihtiyacım vardı.
david slade'den ne bekledin ve sette hayal ettiğinden daha farklımıydı ? yetişkin filmlerinde uzmanlaşmış şiddeti göstermekten korkmayan bir yönetmenden ne beklemem gerekir hiçbir fikrim yoktu. dürüst olmam gerekirse,onun evreninin twilight kitaplarındna biriyle nasıl kaynaşabileceğini merak ettim,David'in ne istediğine dair açık bir fikri vardı; onun catherine ve chris'den farklı bir çalışma method'u var.
nasıl mesela? eclipse birçok yeni karakteri sunuyor;atmosfer ilk ikisine oranla daha az donuk.Twilight edward ve bellanın romantizmi merkezliydi, new moon jacob ve bellanın ilişkisi ile edward çemberi arasında geçiyor.eclipse herbir karakter için "an'ın"daha geniş spektrumlu olmasına olanak sağlıyor. film aynı zamanda aksiyonla ritimlendi ve herbirinin samimiyetine daha az odaklandı.
vampirler ve kurtadamlar arasında büyük bir savaşın olduğunu bilerek hiç bir savaş filmi çekmişsin gibi düşündünmü? hiçbir fikriniz yok. ilk çekimler başlamadan neredeyse 1 ay öncesinde özel eğitimden geçmeye başladık,nasıl dövüşeceğimizi öğrenmek ve dublörleri organize etmek için. önceki filmler gibi değildi onlarda ön provalar daha standarttı.bu seferkinde,çok yoğun fiziksel hazırlığa ihtiyacımız vardı.komik olan şu ki vampirler ve kurtadamların kendi eğitim kampları vardı.
sana bağıran ve şınav çekmeni söyleyen eğitmenin varmıydı? kesinlikle. bunun tıpkı diğer filmler gibi olacağını düşündüm: kristen,taylor ve ben bir odada senaryonun üzerinden geçiyoruz. şaşırdım kaldım!
Eclipse'i yönetmesi için david slade'i seçmek şaşırtıcıydı ve bu summit'in cesur tarafını gösterdi ... kastenmi dedim biliyorum ama filmlerde çalıştığım herbir yönetmen hiç bir zaman bir öncekine benzemiyor.catherine ve chris'in zıt bir tarzları var ,sanatsal olarak olduğu kadar kişi olarakta. aynısı david içinde geçerli. hepsinin özel bir sinema tarzında uzmanlığı var.ki bu çok iyi: bu sanki sete gitmek ve benim için dükkanda ne olduğunu bilmemek gibi. aslında bill condon'un ne yapacağını görmek için sabırsızlanıyorum. bu da farklı olacak.
Bütün seksi şeyler breaking dawn'da toplanmış: seks sahnesi, doğum sahnesi ki senin karakterin dişleriyle sezaryen uyguluyor... biliyorum! bunu ekrana nasıl transfer edecekler merak ediyorum.(etmeyecekler elbette kalıbımı basarım) yaş sınırlamalı bir filmle sonuçlanabilir...hepsini yapmaya karar verdiğimizi hayal edebiliyormusun ve twilight'ı yetişkin seks sahnelerine ve herşeye çevirerek summit dünyadaki en progresif stüdyo olurdu. bu komik olurdu
stephenie meyer'ında buna bayılacağına eminim! bazı fanlar BD uyarlamasını mümkün olduğunca kitaba sadık kalması için imza toplamaya başladı. ve filme yaş sınırlaması verilmesi için. seyircinin çoğunluğu genç olduğundan beri sinemaya girişlerinin kabul edilmemesi için kampanya yapıyorlar. gülüyor... DVD alacaklarına ve daha çok kadrini bileceklerine eminim ...
Eclipse'in senaryosunu aldığında filme çekmek için sabırsızlandığın sahneler nelerdi? şimdiye kadar twilighttaki sahnelerin büyük çoğunluğu benim ve kristen'in arasındaydı. Bu rolü diğer aktörlerle birlikte oynamaktan mutluydum.ilk iki filmde herzaman edward saklanıyormuş ve çekingenmiş gibi hissettim .eclipse'de ,o öfkeli; o bir bakıma hiddete kapılımş. böyle demesi basit gibi görünüyor ama bu filmde daha az suskun görünüyor, noktaya değinmek gerekirse başka birini oynuyormuşum gibi düşündüm.
eğer edward cullen gibi ciddi birini aylar boyunca oynasaydım film bittiğinde kendime baskıyı serbest bırakma toleransı verirdim, muhtemelen bütün gece içer sarhoş olurdum ama ben zaten sette içtim (gülüyor) twilight'ı yaptığım sırada hemen sonrasında başka bir filmçekmiştim yani bütün bunları geride bırakmak için vaktim olmamıştı. mayısın başında eclipse2in tekrar çekimleri için geri döndük veb bel-ami'yi bitirdikten hemen sonra, tamamen kaybolmuştum ,aksanımı kaybedemem,mimlerimi bulamadım.. birkere makyaj yaptıktan sonra ve kontakt lenslerimi taktıktan sonra herşey bana geri döndü. ilk defa,bu karakteri özlediğimi farkettimve efsane bittiğinde ne kadarda garip hissedecğimi.
Breaking dawn bu senenin sonunda çekilecek.heyecanlımısın yoksa bu filmi bir mecburiyet olarakmı görüyorsun.,kontratını bitirecek ve onrulanacağın birşey. bence ilginç olacak. hikaye çok farklı yönlere gidiyor. Nasıl olacağını görmek için meraklıyım. Daha fazla ağırdan alamayız: bella bana "beni dönüştürmeni istiyorum" diyor bende "hayır hayır hayır" diyorum. filmde bir vampire dönüşüyor. evleniyoruz ve birlikte oluyoruz. önceki filmlerdeki tüm gerilim breaking dawn'da ortadan kalkıyor. henüz senaryoyu okumadım ama iyi olacağına eminim.
Rob birbirimizi yeterince tanıyoruz şimdi bana söyleyebilirsin: saçlarını kestirirsen bütün gücünü kaybedermisin? yani, yakında düzelteceğiz,saçlarımı öğleden sonra kestirdiğimden beri.
arada remember me hakkında bir soru var atlıyorum rob remember me'nin gişe başarısından hiç endişe etmediğini bunun büyük bir gişe filmi olmadığından ötürü memnun olduğunu söylüyor
birçok insan bu filmin senin yıldız statün için bir test niteliğinde olduğunu söyledi, benim için biraz erken gibi göründü... biliyorum!leo Dicaprio hakkındaki tüm yazıları okudum ve gerçek şu ki onun hayranları titanik'ten sonrada onu takip etti. ama benim için ,twilight'ın bununla hiç alakası yok. fanlar filmi ilzeyecek çünkü hikayeyi sevecekler.(sen öyle san seni izlemek için bel-ami gibi bir filme bile giderim ) Tüm bu başarıda bir rolüm varmış gibi hiç hissetmedim. herzaman dediğim gibi,insanların sevdiği şey karakter,ben değilim(yalannnn söylüyorr ) umarım yaptığım filmin kalitesi ile seyirciye ulaşabilirim ,filmin sonundaki yazılarda benim adım geçiyor diye insanların yeni bir twilight görme umutları yüzünden değil.
remember me çekilirken ortada dönen çok hikaye duyduk, sen plaj sahnesini çekerken suyun içinden çıkan paparazziler gibi . onların tüm profesyonelliğini değiştirdin. hiçkimse durum başlarına gelmedikçe bunu gerçekten anlayamaz. remember me ekibi sette resim çalabilmek için uğraşan 40 paparazziyi gördüğünde şok geçirdi.oyuncuların çoğu twilight'ı izlememişti ve neler döndüğünü anlamadılar.
Sana sete gelen bunca paparazzi için neden para ödedin diye falanmı sordular aynen! "peki,rob bu kadar ego patlamasına ihtiyacın olduğunu bilmiyordum!" gülüyor.
çılgınlık ve basın'a konu gelince herşeyi gördüğünü düşünüyormusun yada onların yaşamak için daha gerçekdışı deneyimler olduğunumu düşünüyorsun bilmiyorum.iyi tarafından bakarsak ,sonsuza kadar bakılacak bir nesne gibi kalamazsınız. yeni oyuncular gelecek ve ilgiyi üzerilerine çekecekler. bu sadece bir süre devam eder.Çılgınlık en üst seviyesine remember me'yi çekerken vardı ama bir kerede öldü.londra'da bel-ami'yi çekerken işler daha sakindi. etrafta serbestçe yürüyebildim(o ingilizlerin soğukluğundan kaynaklı canım )
bel-ami'den bahsetmişken fransızların bu film için dişlerinin arasında bıçakla beklediklerini biliyormusun bunun çok farkındayım inan bana.hiç pariste film tanıtmamıştım, çok gerginim.Film başlamadna önceki partide Marion Cotillard ile tanıştım ve ona senaroyuy okumaktan hoşlanıp hoşlanmadığını sordum çünkü rolerden biri onun için mükemmel olurdu" neden bel-ami'yi ingilizce çekiyoruz?bu garip. değilmi?" o anda filmin sizin şehrinizde nasıl kabul edileceğinin farkına vardım.umarım başarılı olur ve sizler açık fikirlisinizdir. beni etkileyen şey kitabın hiçbirşerde duyulmaması.sadece senaryoyu aldığımda okudum ve benim en favori kitaplarımdan biri haline geldi(kristen'inde öyle inan bana kindle'ın da görmüşler )
şimdiyse Francis Lawrence'ın water for elephants filmi için hazırlanıyorsun evet Reese Witherspoon ve Christoph Waltz ile. bu aktörlerle yüzleşmek hem korkutucu hemde heyecan verici.
eğer Christoph Waltz senden bir bardak süt istese kendini sorgularmısın kesinlikle! bu filmde harika bir rolü var. filmde tamamen siklomitik(manik depresif delilik) ve biraz korkutucu bir adamı oynuyor. onun karısını çalmaya çalışıyorum.
cesaretine hayranım! değilmi
yarın herşey dursaydı nasıl tepki verirdin? Demek istediğin dünyanın sonu mu? sanırım yaşayabilirim. (gülüyor) dürüst olmam gerekirse hiçbir fikrim yok. yapacak başka birşey bulurdum. üzerinde bulunduğum yol şuanda bana çok yardımcı oluyor ama henüz istediğim herşeyi elde etmedim
seni fransanın hiçliğinde bir yerde barlarda şarkı çalarken bulabilirim daha iyi söyleyemezdin. ben 19 yaşımdayken brittany'de 2 haftalığına kısa bir film çekmiştim. her gece, barlarda müzik çalardım,harikaydı. en sevdiğim hatıralarımdan birisi. | |
|